X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Ministul apărării, despre mișcarea efectivelor militare în Zona de Securitate

22 iun. 2018,, 15:11   Politică
2336 4

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, califică ultimele acțiuni din regiunea transnistreană cu privire la mișcările blindatelor Grupului Operativ al Trupelor Rusești prin Zona de Securitate drept „lipsite de logică”.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Fabrica de la postul de televiziune Publika.

„Acel marș pe care l-au făcut ei recent, chipurile pentru siguranța Campionatului Mondial de Fotbal a fost lipsit total de logică. Au scos blindatele, au scos militarii, i-au ridicat pe alarmă și au început să circule prin Zona de Securitate. Pentru ce se face asta? Noi cu toții înțelegem care sînt provocările lansate din partea lor”, a afirmat Sturza.

Totodată, în același context, ministrul Apărării a declarat că doar în anul 2017, Armata Națională a înregistrat peste 320 de acțiuni cu tentă militară în regiunea Transnistreană.

„Eu le-aș recomanda să nu mai aștepte un viitor Campionat Mondial de Fotbal sau olimpiadă, pentru a afectua aceste mișcări în Zona de Securitată și să retragă toate aceste muniții și aceste forțe militare din Transnistria. Noi sîntem gata să le asigurăm și acel „Coridor Verde” discutat atît de mult în Ucraina. Noi și partea ucraineană sîntem gata să-i facilităm ca să-și retragă trupele și toate munițiile din depozitele de pe teritoriul Moldovei. Sigur că ne deranjează toate aceste acțiuni a Grupului operativ tactic, iar un motiv serios de îngrijoarare este faptul că fac toate aceste acțiuni cu militarii transnistreni. Ei fac acea „închegare de forțe”, a mai spus Eugen Sturza.


Ministrul Apărării a afirmat că militarii din stînga Nistrului sînt în permanență monitorizați de către autoritățile de forță, pentru a putea înțelege care este tactica lor de pregătire, cum se antrenează, de unde vine comanda, cine-i ghidează, ce strategie au și multe alte aspecte ce țin de această problemă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?