Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Ministrul Sănătății, noua ”țintă” a socialiștilor

16 mar. 2018,, 10:59   Politică
3792 1

Fracțiunea parlamentară a PSRM a înregistrat astăzi o moțiune simplă asupra activității ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, informează Noi.md.

Socialiștii s-au arătat nemulțumiți de politicile implementate în sectorul sănătății, dar și al protecției sociale, precizînd că, din cauza managementului defectuos, au de suferit mii de oameni. Închiderea spitalelor, lipsa cadrelor medicale, pensiile mici și lipsa unei protecții eficiente a păturilor vulnerabile ale populației sînt doar cîteva dintre problemele invocate de PSRM.

„Guvernarea are intenția de a închide spitale raionale și de a lichida secții din spitale. Acest fapt ne îngrijorează, așa cum ne preocupă situația din medicină la capitolul medici și exodul cadrelor medicale. O să ne pomenim într-o situație cînd nu vom avea medici, nu vom avea personalul care să îngrijească de sănătatea cetățenilor. O altă problemă este reforma sistemului de pensii. În loc să aducă valorizarea cu 40 la sută, aceste vorbe au rămas la nivel de promisiuni. Oamenii vor primi doar o indexare de 6%, adică un adaos de 50, 60 de lei lunar”, a argumentat deputatul PSRM Vasile Bolea.

Dezbaterea moțiunii simple asupra activității ministrului Cebotari va avea loc în termen de 14 zile, așa cum prevede Regulamentul Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?