X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ministrul Justiției o va denunța pe Ala Nemerenco pentru șovinism

22 ian. 2021,, 12:22   Politică
7637 20

Consiliera președintelui Maia Sandu, Ala Nemerenco, este acuzată de șovinism. Ministerul justiției va expedia un denunț în acest sens către ambasadele statelor vizate. Anunțul a fost făcut de către ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, în cadrul unei conferințe de presă.

“Vom denunța expunerile, aparent oficiale, a consilierului pe probleme de sănătate ale Președintelui Republicii Moldova, doamna Nemerenco, care conțin elemente de șovinism. Chestiunile date vor fi denunțate ambasadelor acestor state. Eu trebuie să îmi cer scuze față de aceste etnii, căci cineva își permite să atace cetățenii acestor state. Sper că Președintele va veni cu explicații, dacă este poziția oficială a Președinției sau este poziția oficială a consilierului prezidențial?”, a declarat Nagacevschi.

Reacția lui Fadei Nagacevschi vine după ce consiliera prezidențială, Ala Nemerenco, a scris pe Facebook: “mă miră cîtă lipsă de respect față de limba română, limba băștinașilor, manifestă unii din cei pe care țara mea i-a primit cu căldură și i-a strîns la piept ca pe niște copii ai săi - armeni, azeri, ruși, belaruși”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?