X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ministrul Justitiei, despre retinerea lui Dodon: „Vreau cît mai multă transparență”

25 mai. 2022,, 13:52   Politică
2590 0

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, spune că nimeni nu trebuie să beneficieze de imunitate, iar orice persoană care a incalact legea trebuie trasă la răspundere.

Asta, după ce ieri, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, în urmă perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia.

„Eu cred că lupta împotriva corupție trebuie accelerată și dusă la bun sfîrșit. Nimeni nu trebuie să beneficieze de imunitate, nimeni nu are imunitate absolută. Orice persoană care a incalact legea trebuie tras la răspundere. Ceea ce vreau eu de la acest proces e să fie cît mai multă transparență, trebuie să asigure toate procedurile. Nu este politică. Mă expun că un fost procuror general, faptul că sînt investigații în cazul unui politician, nicidecum nu se poate spune că ar fi implicat politcul”, a declarat Sergiu Litvinenco în cadrul unei conferințe de presă.

Ieri seară, fostul președinte a venit cu o reacție după ce a fost reținut pentru 72 de ore, în urmă perchezițiilor efectuate ieri, la domiciliul acestuia. Igor Dodon susține că nu e prima dată cînd este țintă unei justiții regizate, iar guvernarea a procedat așa cum proceda și regimul lui Plahotniuc.

Igor Dodon a fost reținut aseară, după aproape 11 ore de percheziții la domiciliul sau. El a fost scos din locuința fiind înconjurat de procurorii anticorupție, ofițerii CNA și SIS.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?