Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Ministrul Justiției a avut o întrevedere cu directorul Misiunii USAID în Moldova. Despre ce au discutat

18 mai. 17:45   Politică
1628

Reforma justiției și lupta împotriva corupției - a fost unul din subiectele abordate astăzi în cadrul întrevederii ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu directorul Misiunii USAID în Moldova, Scott Hocklander.

De asemenea, pe agendă au mai fost următarele subiecte: verificarea candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor (pre-vetting), evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor (vetting), optimizarea hărții judiciare și asigurarea accesului la justiție.

În cadrul discuției, ministrul Justiției a mulțumit USAID pentru buna cooperare și susținerea reformei justiției din Republica Moldova

Scott Hocklander a apreciat inițiativele lansate de Ministerul Justiției și a reiterat deschiderea USAID de a susține în continuare reforma sectorului justiției, dar și alte inițiative importante care au drept scop consolidarea statului de drept și independența justiției din Republica Moldova.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав