Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Ministrul Finanțelor explică majorările de salarii la Parlament și Președinție

25 noi. 2021,, 17:09   Politică
4085 11

Dezbateri în ședința Parlamentul de astăzi pe seama proiectului privind aprobarea bugetului de stat pentru anul 2022. BCS s-au arătat nemulțumiți că salariile deputațiilor, în 2022 va fi mai mare decît a profesorilor. La rîndul său Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a răspuns că „trebuie să avem un respect față de demnitari. Fiecare cetățean merită foarte mult, dar are oportunitățile pe care le are”.

„E lăudabil că vor fi aplicate anumite majorări de salarii la anumite categorii de angajați. Am doar o întrebare, dacă facem o matematică simplă vedem că la pedagogi se va majora cu circa 5,6%, iar la bieții deputați cu 7,7%, iar la Președinție bugetul cu aproximativ 9,6%. Considerați că deputații și Președinția merită mai mult decît profesorii?”, a întrebat deputata BCS Adela Răileanu, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Dați să fim onești, să avem un respect față de demnitari, fiindcă ei ocupă funcții și poartă responsabilități enorme cu riscuri enorme și dați să nu venim de pe ideea că iată un altcineva merită nu mai puțin. Eu îs de acord, fiecare cetățean merită foarte mult, dar fiecare cetățean are oportunitățile care le are. Dacă vrem să avem o țară bine condusă trebuie să fie o țară în care oamenii cu adevărat care pot, să ajungă în funcțiile respective”, a declarat ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi.

Amintim că, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2022 a fost aprobat, astăzi, de deputați, în prima lectură, cu 57 de voturi. Potrivit proiectului, veniturile la bugetul de stat vor constitui, în anul viitor, 50,1 miliarde de lei, în creștere cu 9,2% față de anul curent. Cheltuielile totale sînt estimate la 65,2 miliarde de lei, mai mult cu 13,1% comparativ cu anul 2021. Deficitul bugetului de stat este prevăzut în sumă de 15,1 miliarde de lei. Proiectul legii bugetului de stat urmează a fi votat în lectură finală.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?