Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ministrul Economiei îi răspunde lui Plîngău: ”Este trist”

24 mai. 2022,, 14:15   Politică
2874 0

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, neagă faptul că ar fi fost vizat anterior într-un dosar privind spălări de bani, iar ulterior acesta a fost clasat.

Serviciul de presă de la Ministerul Economiei a precizat pentru Realitatea.md că unele persoane încearcă să-și construiască capital politic pe astfel de fenomene. Reacția vine după ce azi președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, a venit cu astfel de învinuiri la adresa lui Gaibu și solicită ministrului Economiei explicații publice cu privire la dosarul în cauză și tăinuirea infomațiilor.

„În privința acuzațiilor aduse, ministrul Gaibu menționează că acestea sînt parte din lanțul de dosare fabricate cu scopul de hărțuire în perioada Plahotniuc, de care au suferit mulți cetățeni și oameni care au dorit să facă schimbări. Din păcate unii încearcă să-și construiască capital politic pe astfel de fenomene. Este trist că unele mișcări politice care pretind a fi cu valori europene să utilizeze produsele regimului Plahotniuc pentru a se face văzuți pe arena politică”, anunță serviciul de presă de la Ministerul Economiei.

Cei de la minister mai anunță că datele despre grant sînt incluse în declarația de venituri a lui Gaibu, care a fost publicată încă în august la numirea în funcție a ministrului.

„Cererea la ODIMM a fost depusă pe 30 iunie 2020, iar contractul a fost semnat pe 14 decembrie 2020 (atunci cînd Domnul Gaibu nu activa în calitate de ministru). Grantul a fost obținut prin participare la concurs, așa cum procedează toți participanții. Procedura a fost transparentă și corectă. Astfel, în cadrul conferinței de astăzi, nu a fost adusă nici o informație nouă”, a mai precizat serviciul de presă de la Ministerul Economiei pentru realitatea.


Amintim că președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, a făcut declarații exclusive în care este vizat ministrul economiei Sergiu Gaibu. Politicianul a declarat că Sergiu Gaibu a fost vizat anterior într-un dosar privind spălări de bani. Ulterior, dosarul a fost clasat în 2016 de către Lilian Rudei, „un procuror de buzunar din timpurile lui Plahotniuc” și care în prezent ar fi avocatul lui Ilan Șor.

Dinu Plîngău afirmă că ar fi vorba de spălări de bani în sumă de 4 milioane de lei în perioada 2010-2013.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?