X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministrul de externe al Moldovei va efectua o vizită de lucru la Moscova

21 aug. 2019,, 18:25   Politică
1853 0

În septembrie, Nicolae Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei, va întreprinde o vizită de lucru la Moscova.

Despre aceasta a anunțat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul unei întîlniri de lucru cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, în timpul căreia părțile au discutat o agendă amplă a relațiilor bilaterale, constatînd dinamica lor ascendentă, precum și perspectivele de dezvoltare.

În special, părțile au vorbit despre importanța reuniunii Comisiei interguvernamentale ruso-moldovene pentru cooperare comercială și economică, programată pentru septembrie. În acest context, președintele Moldovei și-a exprimat recunoștința față de partea rusă pentru răspunsul prompt la solicitarea de extindere a listei agenților economici moldoveni cu drept de a efectua exporturi de produse agricole către Federația Rusă.

Șeful statului a subliniat, de asemenea, importanța celui de-al doilea Forum economic moldo-rus, care va avea loc la Chișinău în perioada 19-20 septembrie și va deveni o platformă convenabilă pentru negocieri între cercurile de afaceri și autoritățile regionale din Moldova și Rusia.

În plus, a dat o apreciere pozitivă reluării contactelor dintre țările noastre la nivelul ministerelor de afaceri externe, deoarece pentru luna septembrie este preconizată o vizită de lucru a șefului instituţiei diplomatice a Republicii Moldova, Nicolae Popescu, la Moscova.


În cadrul întîlnirii, ambasadorul rus i-a înmînat lui Igor Dodon o invitație oficială a președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru a participa la sărbătorile care vor avea loc la Moscova pe 9 mai 2020, cu prilejul marcării celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

În acest sens, președintele Republicii Moldova a discutat cu diplomatul rus un program de anvergură pentru marcarea a 75 de ani de la eliberarea Moldovei din fascism și, în primul rînd, pentru organizarea de evenimente comemorative pe capul de pod Sherpen și la Chișinău, pe 24 august, unde este planificată participarea ministrului apărării Federației Ruse, Sergey Shoigu și a președintelui vicepreședintelui Consiliului Federației Galina Karelova, care va ajunge în țara noastră la invitația președintelui Republicii Moldova.

În această ordine de idei, preşedintele RM a discutat cu diplomatul rus programul vast de acțiuni dedicate marcării celor 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism și, în special, evenimentele comemorative de la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni” și din Chișinău, organizate pe data de 24 august. În cadrul acestor evenimente se preconizează participarea Ministrului apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu și a vicepreședintelui Consiliului Federației, Galina Karelova, care vor vizita țara noastră la invitația Președintelui RM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?