COVID-19 în MOLDOVA

Ministrul de Externe, a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba

Ministrul de Externe, a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba

Relațiile comercial-economice dintre Rep. Moldova și Ucraina trebuie să fie intensificate, a declarat astăzi. 4 august, la Kiev, ministrul de Externe Oleg Țulea, la o întrevedere cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba.

Cei doi diplomați au convenit ca la Chișinău să aibă loc următoarea ședință a Comisiei interguvernamentale de colaborare comercial-economică.
Parteneriatul cu Uniunea Europeană a fost un alt subiect de discuție. Șefii diplomațiilor de la Chișinău și Kiev au vorbit despre stadiul actual al relației celor două țări cu partenerii europeni, experiența în procesul de implementare a reformelor. Potrivit ministrului de Externe de la Chișinău, vectorul european de dezvoltare rămîne o bază solidă a relației bilaterale, transmite radiochisinau.md.

De asemenea, cei doi miniștri au discutat despre securitatea în regiune, în contextul situației din estul Ucrainei și a conflictului din regiunea separatistă transnistreană.
Diplomații au stabilit că grupurile de lucru de la Chișinău și Kiev, experții de pe toate palierele din cadrul ministerelor, își vor relua activitatea în circumstanțele pandemiei de coronavirus.


Ministrul Oleg Țulea l-a invitat pe omologul său ucrainean Dmytro Kuleba să întreprindă o vizită în Republica Moldova, invitație care a fost acceptată.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load