Ministrul Apărării participă astăzi la reuniunea „Grupul Rammstein”

8 sep. 2022,, 13:22   Politică
1796 0

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi participă astăzi la reuniunea „Grupul Rammstein”, Grup de Contact pentru susținerea Ucrainei, desfășurată în localitatea Rammstein, Republica Federală Germania. La evenimentul, care are ca scop discutarea situației actuale de securitate din Ucraina, participă miniștrii apărării ai țărilor aliate NATO și partenerii internaționali.

În cadrul reuniunii, ministrul Anatolie Nosatîi va trece în revistă asistența umanitară acordată Ucrainei de către Republica Moldova, inclusiv în contextul managementului fluxului de refugiați din Ucraina, gestionat de Centrul Unic de Gestionare a Crizei, care este condus de reprezentanții Armatei Naționale.

Grupul Rammstein este o platformă la nivel de miniștri ai apărării din 55 de state ale lumii, în cadrul căreia se diseminează informația privind ajutorul acordat Ucrainei.

De menționat că fostul șef de stat Igor Dodon a criticat participarea Ministrului Apărării Anatolie Nosatîi la „Grupul Rammstein”. „Intrarea în sfera de acțiuni militare ale NATO se produce inclusiv prin astfel de evenimente la care participă Ministrul Apărării. Oare dînsul a uitat de principiul neutralității, consfințit în Constituția Republicii Moldova?”, a declarat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?