COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Ministrul Afacerilor Externe al României: „Revin cu bucurie la Chișinău”

23 iul. 11:27   Politică
1626 3

Președintele țării, Maia Sandu, a mulțumit, astăzi, României pentru sprijinul acordat, de-a lungul timpului, țării noastre. În cadrul unei conferințe de presă, șefa statului a anunțat că, în curînd, țara noastră va primi din partea statului român alte 100 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19.

După discuțiile pe care le-a avut, astăzi, cu Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, cei doi au ieșit în fața presei pentru a face totalurile întervederii.

„I-am mulțumit domnului Aurescu pentru sprijinul oferit R. Moldova din partea României. Am primit echipamente de protecție, ajutor pentru sistemul medical, donații semnificative de vaccin, care ne-au ajutat să salvăm viețile cetățenilor. România ne-a oferit peste jumătate de milion de vaccin, fiind cel mai mare donator de vaccin. Am reluat discuțiile asupra programelor pe carer le-am inițiat anterior și am discutat despre actualizarea acestor programe”, a declarat Maia Sandu.

La rîndul său, Bogdan Aurescu a felicit cetățenii țării noastre cu rezultatele obținute la alegerile parlamentare anticipate, menționînd că este mîndru să fie primul oficial european care ne vizitează țara, dupp scrutinul parlamentar din 11 iulie.

„Revin cu bucurie la Chișinău într-un moment crucial pentru dezvoltarea Moldovei. Mă bcuur că sînt primul oficial al UE care vine la Chișinău după alegerile anticipate. Felicitări pentru rezultatele obținute. Este un rezultat care deschide drumul RM către UE. Cetățenii au arătat maturitate democrată, că doresc un stat cu instituții puternice, că susțin procesul de reforme. România va susține aspirațiile cetățenilor RM. Aceste rezultate creează permisele pentru o relansare a cooperării bilaterale din România și RM. Avem încredere că va fi învestit rapid un guvern care să ducă RM mai aproape de Europa”, a declarat Ministrul Afacerilor Externe al României.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽