Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Ministrul afacerilor externe al Italiei, vine la Chișinău

14 mar. 13:32   Politică
1873

La Chișinău vine ministrul afacerilor externe și cooperării internaționale al Republicii Italiene, Luigi Di Maio, notează Noi.md

Programul șefului diplomației italiene include întrevederi cu omologul moldovean Nicu Popescu, președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu și prim-ministra Natalia Gavrilița.

Discuțiile oficialilor vor viza modalitățile de aprofundare a relației bilaterale în contextul dialogului amplu moldo-italian în plan politic, comercial-economic și diaspora.

De asemenea, vor fi abordate și subiectele care vizează agenda de integrare europeană a țării noastre, situația de securitate regională generată de războiul din Ucraina, inclusiv criza umanitară și modalitățile de asistență pentru refugiații ucraineni.

Totodată, miniștrii de externe Nicu Popescu și Luigi Di Maio vor semna o declarație comună între Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав