X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministerul rus de Externe: Sîntem pentru rezolvarea oricăror probleme prin mijloace politice și diplomatice

24 feb. 2023,, 15:15   Politică
6557 0

Ministerul rus de Externe a avertizat SUA, țările membre NATO și Ucraina cu privire la întreprinderea unor pași aventuroși în privința Transnistriei, spunînd că orice acțiune care reprezintă o amenințare la adresa securității compatrioților ruși, a forțelor de menținere a păcii și a personalului militar rus din regiune va fi considerată, în conformitate cu dreptul internațional, drept un atac asupra Federației Ruse.

În special, Ministerul rus de Externe a făcut o astfel de declarație în legătură cu faptul că Ministerul Apărării al Federației Ruse a detectat acumulări semnificative de personal și echipament militar al unităților ucrainene în apropierea frontierei Ucrainei cu regiunea transnistreană, desfășurarea artileriei în poziții de tragere, precum și o creștere fără precedent a zborurilor de aeronave fără pilot ale Forțelor Armate ucrainene deasupra teritoriului Transnistriei.

Ministerul rus de Externe a declarat că avertizează Statele Unite, țările membre NATO și Ucraina cu privire la pașii aventuroși în acest sens.

"Susținem în mod consecvent rezolvarea oricăror probleme prin mijloace politice și diplomatice. În același timp, nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială că Forțele Armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod corespunzător provocării Ucrainei, dacă va exista, și vor asigura protecția compatrioților noștri, a contingentului rus de menținere a păcii, a militarilor grupului operațional al trupelor rusești și a depozitelor militare din localitatea Colbasna din Transnistria. Orice acțiune care reprezintă o amenințare la adresa securității lor va fi considerată, în conformitate cu dreptul internațional, drept un atac asupra Federației Ruse", a declarat Ministerul rus de Externe.

Reamintim că în contextul informațiilor care circulă în spațiul online cu privire la posibile provocări ale Ucrainei pe malul stîng al Nistrului, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a declarat că în prezent nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului nostru.

Ministerul Apărării a declarat că monitorizează toate evenimentele, acțiunile și schimbările care au loc în regiune și pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol.

Ministerul Apărării lucrează cu toate celelalte organe de securitate a statului, astfel încît împreună să poată preveni orice încercări de destabilizare, să păstreze pacea și stabilitatea în țară, pentru ca cetățenii să fie în siguranță. "Trupele Armatei Naționale din componența Forțelor comune de menținere a păcii din zona de securitate funcționează în regim normal", a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Ministerul a spus că, dacă vor fi identificate posibile amenințări la adresa securității țării, Ministerul Apărării va informa imediat opinia publică despre acest lucru. "Răspîndirea informațiilor false este menită să provoace panică și confuzie în rîndul oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Îndemnăm cetățenii să rămînă calmi și să se informeze doar din surse oficiale", a spus guvernul.

15
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?