COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministerul rus de Externe: formatul existent al operațiunii de pacificare de pe Nistru și-a demonstrat eficiența (DOC)

Ministerul rus de Externe: formatul existent al operațiunii de pacificare de pe Nistru și-a demonstrat eficiența (DOC)

Formatul existent al operațiunii de pacificare de pe Nistru pe parcursul ultimilor ani și-a demonstrat eficiența. Forțele comune de menținere a păcii sînt unice în compoziția lor și se bucură de sprijinul și încrederea publicului.

Despre aceasta a declarat viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Andrei Rudenko, felicitîndu pacificatorii cu cea de-a 28-a aniversare de la intrarea forțelor de Menținere a păcii în zona conflictului armat din regiunea Transnistreană a Republicii Moldova, relatează Noi.md.

El a menționat că,acum 28 de ani, militarii ruși au oprit conflictul de pe Nistru, ceea ce a permis salvarea a mii de vieți. Totodată, în vara anului 1992, a fost aprobat Acordul privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, care pînă în prezent rămîne un document-cheie pentru menținerea liniștii în regiune.


"Formatul existent al operațiunii de pacificare de pe Nistru pe parcursul ultimilor ani și-a demonstrat eficiența. Forțele comune de menținere a păcii sunt unice în compoziția lor și se bucură de sprijinul și încrederea publicului. Experiența profesională acumulată de ei contribuie în mare măsură la consolidarea nu numai a stabilității regionale, ci și a celei europene", a menționat ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse.

Potrivit lui, în ciuda încercărilor continue de a pune sub semnul întrebării necesitatea formatul stabilit al operațiunii de menținere a păcii de pe Nistru, este evident că anume prezența de menținere a păcii cu participarea contingentelor Rusiei, Moldovei și Transnistriei, creează condiții pentru un dialog politic între părți, de a genera modele cuprinzătoare de reglementare a conflictului transnistrean.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load