X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul rus de Externe a răspuns APCE la declarația privind ocuparea Transnistriei

17 mar. 2022,, 11:45   Politică
5286 0

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse consideră că formularea din concluzia APCE privind evenimentele din Ucraina adoptată la 15 martie, în care Transnistria este numită zonă ocupată de Rusia, este inacceptabilă și nu corespunde realității.

Despre acest lucru a declarat astăzi la un briefing de la Moscova reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, transmite Noi.md.
"Considerăm inacceptabilă această formulare a concluziei APCE cu privire la Transnistria, care nu corespunde situației reale", a spus ea.

Referitor la cerereapPreședintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, de a retrage trupele ruse din stînga Nistrului, Maria Zaharova a amintit că contingentul limitat de militari ruși se află în Transnistria în conformitate cu Acordul privind principiile soluționării pașnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Moldovei din 21 iulie 1992.

"Permiteți-mi să vă reamintesc că scopul șederii lor este de a efectua o operațiune de menținere a păcii, datorită căreia au fost asigurate pe Nistru timp de 30 de ani nu numai pacea și liniștea, ci și protecția sigură a depozitelor de muniții situate în regiune încă din perioada sovietică. Sîntem gata să discutăm probleme practice de eliminare a acestora cu partea moldovenească. Retragerea trupelor ruse este condiționată de realizarea unei soluționări politice cuprinzătoare a problemei transnistrene. Din păcate, acest lucru este încă departe. Și o astfel de soluționare depinde, nu în ultimul rînd, de Chișinău", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

19
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?