X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Ministerul rus de Externe a explicat cînd ar putea fi reluate negocierile privind Transnistria

26 dec. 2022,, 16:30   Politică
3458 1

Contactele în cadrul formatului de negocieri "5+2" privind reglementarea transnistreană ar putea continua după soluționarea conflictului din Ucraina.

Acest lucru l-a afirmat, într-un interviu acordat TASS, viceministrul de Externe al FR, Mihail Galuzin.

"Este prematur să vorbim despre contacte în cadrul formatului de negocieri 5+2 privind reglementarea transnistreană", a spus diplomatul rus, adăugînd că "viitorul său va deveni mai clar după rezolvarea situației din Ucraina".

Reprezentantul Ministerului rus de Externe a subliniat că în prezent principalul lucru este "revenirea unui început constructiv în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol".

Potrivit acestuia, de asemenea, este important să se respecte acordurile încheiate anterior, dar în această problemă deocamdată "nu există progrese”.


"Problemele vechi rămîn și se adună altele noi", a adăugat viceministrul de Externe al FR.

Formatul 5+2 include Moldova, regiunea transnistreană, OSCE, Rusia, Ucraina, precum și observatori din Statele Unite și Uniunea Europeană.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a reiterat faptul că nu vede posibilitatea unei reuniuni în formatul de negocieri „5+2” atâta timp cât în Ucraina continuă invazia rusească.

4
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?