Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ministerul de Externe al Franței a venit cu un mesaj în urma alegerilor din R.Moldova

14 iul. 2021,, 12:10   Politică
2224 0

Franța salută buna desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova din 11 iulie, se arată în declarația Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze.

Într-o declarație de presă, ministerul notează că potrivit concluziilor preliminare ale Oficiului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), alegerile au fost bine administrate, competitive și libertățile fundamentale au fost în general respectate.

„Aceste alegeri reprezintă un alt pas important în consolidarea principiilor democratice și ale statului de drept în Republica Moldova. Ele ar trebui să ofere Republicii Moldova stabilitatea esențială pentru dezvoltarea și prosperitatea țării. Franța îți exprimă dorința ca după certificarea și anunțarea rezultatelor oficiale, se fie format rapid un nou guvern, care să combată eficient criza sanitară, să lupte împotriva corupției, să relanseze economia și să se angajeze în implementarea reformelor profunde necesare pentru transformarea și modernizarea țării în conformitate cu Acordul de asociere cu UE. Franța este gata să sprijine implementarea a unui astfel de program atît pe plan bilateral, cît și împreună cu partenerii săi din Uniunea Europeană”, se mai arată în declarație.

Conform rezultatelor preliminare, trei formațiuni politice trec pragul electoral și intră în noul Parlament al Republicii Moldova: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) și Partidul “Șor” (PPȘ).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?