Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ministerul Apărării din Moldova va avea un consilier american

1 dec. 2020,, 18:30   Politică
19513 20

Direcţia Transformare a Ministerului Apărării va avea o expertă consilieră din SUA pentru acordarea asistenţei în reformarea şi dezvoltarea Armatei Naționale. Karen Bonaby a fost prezentată astăzi ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, de ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, scrie tv8.md

Ministrul Apărării şi-a exprimat convingerea că experienţa pe care o deţine oficiala va contribui la creşterea eficienţei structurii de apărare în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace şi va facilita procesul de implementare a Planului de dezvoltare a Armatei Naţionale pe termen lung (2020-2030), în contextul derulării fazei a II-a a Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare a Republicii Moldova (DCBI) şi a proiectelor aferente acestuia.

Karen Bonaby a declarat că este un privilegiu să deţină funcţia de expertă în domeniul de reformare şi dezvoltare a Armatei Naţionale

De asemenea, ambasadorul SUA în Republica Molodva Dereck J. Hogan a reiterat sprijinul Guvernului SUA în dezvoltarea relaţiilor de colaborare bilaterală pe segmentul militar, exprimîndu-şi încrederea că experienţa lui Karen Bonaby va contribui la realizarea eficientă a obiectivelor asumate de Armata Naţională în cadrul fazei a II-a a DCBI.

La final, părţile au convenit asupra consolidării cooperării moldo-americane prin derularea proiectelor pe diverse domenii de interes comun.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?