X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministerul Apărării anunță despre construcția unei unități militare noi

22 mar. 2023,, 10:24   Politică
3976 0

Ministerului Apărării a inițiat construcția unei unități militare noi cu condiții foarte bune pentru activitatea militarilor.

Despre aceasta anunță Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, întrun interviu acordat agenției de presă Infotag, transmite Noi.md

Fiind întrebat, pentru cînd este preconizată finalizarea acestui proiect, ministrul a spus că ar putea dura în jur de 3-5 ani.

“Mi-aș dori ca acest lucru să se întîmple cît mai repede, dar unele lucrări durează deoarece există proceduri tehnice care trebuie respectate. Cred că proiectul va fi finalizat în 3-5 ani. Este un proiect destul de mare și costisitor. Majorarea recentă a prețului materialelor de construcție cu 30-50% ne obligă să revizuim prețul proiectului și, respectiv, alocațiile necesare” a punctat ministrul.

Totodată, Anatolie Nosatîi, salută majorarea bugetului Ministerului Apărării și menționează că, acest fapt va permite planificarea mai eficientă a cheltuielilor în scopul îmbunătățirii activității Armatei Naționale și înzestrării acesteia cu echipament modern.


Precizăm, bugetul Ministerului Apărării pentru anul 2023 s-a dublat și reprezintă circa 1,7 mlrd. lei sau cu 650 mil. lei mai mult decît în 2022.

3
0
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?