X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ministerul Afacerilor Externe are o nouă secretară de stat

21 dec. 2022,, 15:03   Politică
2373 0

Stela Leucă a fost numită în funcția de secretară de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrității Europene (MAEIE). Despre aceasta a informat ministrul de Externe, Nicu Popescu, transmite newsmaker.

„Sînt bucuros să anunț că echipa de la MAEIE va fi consolidată cu numirea în funcția de secretară de stat a doamnei Stela Leucă. Mult succes, Stela”, a scris Nicu Popescu pe rețelele de socializare.

Stela Leucă a activat pînă în acest moment în calitate de consilieră pentru politică externă în cadrul Cabinetului Ministrului, anterior acestei poziții ea petrecînd două decenii consiliind Banca Mondială și entități guvernamentale și neguvernamentale din Moldova și din lume cu privire la buna guvernare, construirea instituțiilor democratice, dezvoltarea politică, participarea cetățenilor în procesele politice, date deschise, dezvoltarea digitală.

Noua secretară de stat este bine cunoscută în rîndurile societății civile pentru munca sistemică pentru realizarea reformelor democratice și a rezilienței în țara noastră.

Cu studiile de masterat în administrație publică, analiză politică și studii europene de la Universitățile din Moldova, Serbia și SUA, Stela Leucă a revenit întotdeauna acasă ca să-și pună umărul la procesul de transformare europeană a țării noastre.


2
0
1
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?