Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Milosevic: "Amintiți-vă de soarta Iugoslaviei!"

1 feb. 2022,, 08:00   Politică
6758 6

Pe fondul agravării relațiilor dintre Occident și Rusia, pe rețelele de socializare este distribuit activ un videoclip cu cuvintele din ultimul interviu al Președintelui Iugoslaviei, Slobodan Milosevic, în care a îndemnat frați-slavi ruși să se unească și să evite o divizare, ceea ce este doar în interesul Occidentului, amintindu-le de soarta tragică a țării lor.

"Rușilor! Mă adresez acum tuturor rușilor, locuitorii Ucrainei și Belarusului din Balcani, de asemenea, sînt considerați ruși. Uitați-vă la noi și țineți minte că vor face același lucru și cu voi atunci cînd vă veți diviza și veți slăbi. Occindentul - un cîine turbat înlănțuit, se va arunca la gîtul vostru.

Fraților, amintiți-vă de soarta Iugoslaviei! Nu-i lăsați să facă același lucru și cu voi!

De ce aveți nevoie de Europa, rușilor? Este greu să găsești un popor mai autosuficient decît voi. Europa are nevoie de voi, dar voi nu aveți nevoie de ea. Sînteți atît de mulți – tocmai trei țări, dar nu există unitate! Voi aveți de toate: mult pămînt, energie, combustibil, apă, știință, industrie, cultură. Cînd am avut Iugoslavia și am fost uniți, ne-am simțit ca o mare forță capabilă să miște munți din loc. Acum, din cauza prostiei noastre, a naționalismului, a refuzului de a ne auzi unii pe alții, Iugoslavia nu mai există și sîntem niște coșuri pe harta politică a Europei, noi piețe pentru gunoiul lor scump și democrația americană", a menționat Slobodan Milosevic.

Slobodan Milosevic a murit pe 11 martie 2006 într-o "închisoare democratică".



16
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?