COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Milioane de lei de la stat pentru PSRM, PDM, PAS și PPDA

Milioane de lei de la stat pentru PSRM, PDM, PAS și PPDA

Comisia Electorală Centrală a aprobat noua metodologie de finanţare a partidelor politice din Republica Moldova.

Pe lîngă donaţii, partidele primesc şi bani de la stat, adică sînt finanţate din buzunarele cetăţenilor. Sumele diferă în funcţie de rezultatele la alegerile locale şi cele parlamentare. Pentru ultimele cinci luni ale acestui an, PSRM va primi peste 3 milioane de lei. Şi Partidul Democrat va primi de la stat aproape două milioane de lei, transmite Noi.md cu referire la TVRmoldova.

Patru partide parlamentare vor primi peste un million de lei de la bugetul de stat. Banii se dau doar în funcţie de numărul de voturi de la ultimele alegeri locale şi parlamentare.

Pe primul loc sînt socialiştii care vor primi 3,5 milioane de lei. Partidul Democrat din Moldova va primi 2,1 milioane de lei iar Partidul Acţiune şi Solidaritate condus de Maia Sandu, 1,8 milioane de lei. Partidul Platforma DA va lua puţin peste un million de lei.

TOP 5 PARTIDE CU CELE MAI MARI SUBVENŢII

PSRM – 3,5 milioane de lei
PDM – 2,1 milioane de lei
PAS – 1,8 milioane de lei
PPDA – 1,1 milioane de lei

Partidul "ŞOR" va obţine subvenţii de peste 741 de mii de lei iar PLDM va primi ceva mai mult de 466 de mii lei. "Partidul Nostru" va fi finanţat cu aproape 487 de miii de lei iar comuniştii cu 333 de mii de lei.


TOP 4 PARTIDE CU CELE MAI MICI SUBVENŢII

Partidul "ŞOR" – 741.230 lei
PLDM – 466.273 lei
"Partidul Nostru" – 486.633
PCRM – 333.869 lei

Pentru perioada august-decembrie 2019, din bugetul de stat se vor aloca peste 11 milioane de lei, sumă aprobată deja de Comisia Electorală Centrală. Distribuirea alocaţiilor se face după performanţele obţinute la alegerile parlamentare, locale, prezidenţiale, dar şi în funcţie gradul de acces al femeilor în cadrul alegerilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load