Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Mihail Poisic, către Maia Sandu: "Tăcerea e de aur"

22 feb. 2022,, 15:00   Politică
4253 7

Expertul economic Mihail Poisic a comentat recentele declarații ale Maiei Sandu potrivit cărora Republica Moldova condamnă decizia Rusiei de a recunoaște RPL și RPD ca fiind independente. El a declarat pentru Noi.md că nu este de acord cu criticile Republicii Moldova în adresa Rusiei și a sfătuit guvernarea "să nu se implice" în relațiile celor două țări.

"Aceasta este problema Ucrainei și a Rusiei. Ele ar trebui să o rezolve singure și cu siguranță nu este în competența noastră și în poziția noastră de a clarifica cine are dreptate și cine este de vină. Noi sîntem un stat neutru și ar trebui să păstrăm tăcerea.

Cele două cauze principale ale inflației în Moldova sînt creșterea prețurilor la import și creșterea prețurilor la gaze, pe care le-am fi putut obține la jumătate de preț, așa cum au făcut alte țări care știu să-și țină limba după dinți.

Astăzi, America are două dureri de cap - China și Rusia, de aceea, orice ar face Rusia, oricum va fi rău. Vor recunoaște sau nu Lugansk și Donetsk drept republici independente, sancțiuni împotriva Rusiei oricum vor fi impuse. Americanii vor face tot posibilul ca Europa să nu permită lansarea Nord Stream 2. Ei au în țară o inflație fără precedent și le este profitabil acest lucru.

Dar în general, să iei partea cuiva este un lucru nerecunoscător. Dacă vom ține limba după dinți - vom avea doar de cîștigat".

13
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?