Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Mihail Gusman: Președintele Igor Dodon – omul care s-a creat singur (VIDEO)

7 mai. 2020,, 07:30   Politică
3381 8

Ieri, canalul TV Rusia-24 a difuzat un interviu cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Cu șeful statului nostru a vorbit un cunoscut jurnalist internațional rus, vice-directorul general adjunct al agenției de știri de stat TASS, prezentatorul TV Mihail Guzman. Într-un interviu exclusiv pentru ACCENT TV maestrul jurnalismului rus a vorbit despre culisele conversației sale cu președintele moldovean.

Vestitul jurnalist de talie mondială, laureat al Premiului de Stat al Federației Ruse, vice-directorul general adjunct al agenției de știri de stat TASS, Mihail Gusman, a realizat în cariera sa mai mult de 400 de interviuri cu șefi de stat și guvern. El a fost primul jurnalist rus care l-a intervievat pe președintele SUA, Barack Obama.

Mihail Gusman este bine cunosct telespectatorilor, el fiind autorul și prezentatorul emisiunii „Formula puterii”, unică pentru televiziunea rusă. Proiectul acestui autor este difuzat de aproape 20 de ani. În ultimele două decenii, președinți, cancelari de stat, monarhi, șefi de organizații internaționale și lideri religioși au devenit eroii ”Formulei puterii”.


Anul 2020, după cum a menționat Mihail Gusman, este un an special pentru noi toți – se împlinesc 75 de ani de la Marea Victorie. Prin urmare, principalii eroi ai emisiunii sale în acest an au fost liderii țărilor coaliției anti-Hitler și a țărilor care au contribuit cel mai mult la victoria comună. Unul dintre ei este președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

"Am avut onoarea să discut cu Igor Nikolaevici de mai multe ori. La scurt timp după alegerea sa ca președinte, vreau să accentuez că aceasta au fost alegeri a șefului statului de către popor, ne-am întîlnit cu el la Chișinău și Moscova. Deci nu este prima mea întîlnire cu dumnealui în calitate de președinte și nu primul interviu", a declarat pentru reporterii ACCENT TV Mihail Gusman. Întrucît acesta nu a fost primul interviu cu Igor Dodon, Mihail Guzman avea deja o impresie certă despre interlocutor.

"În primul rînd, Igor Nikolaevici este atent la interesele jurnaliștilor, la interesele presei, este deschis, sincer, gata să răspundă la orice întrebare. Uneori ele pot fi neplăcute, alteori destul de acceptabile. Dar aceasta este soarta oricărui președinte și, în acest sens, președintele Republicii Moldova este deschis presei, iar acest lucru este foarte important. Pe de altă parte, întîlnirile noastre frecvente sînt explicate prin faptul că pentru mine, în calitate de jurnalist, ca persoană care a intervievat peste 400 de șefi de stat și de guvern, personalitatea lui Igor Dodon este foarte interesantă, pentru că el este un om care s-a creat singur pe sine, fiind dintr-o familie simplă, a crescut pînă la postul de președinte al țării sale și nu degeaba am subliniat, ales de întregul popor", a spus Mihail Gusman.

Tema principală a discuției recente dintre Mihail Gusman și Igor Dodon a fost tema victoriei poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Interlocutorii au abordat și o serie de alte probleme, de exemplu, despre starea relațiilor moldo-ruse.

"Faptul că președintele nu numai în interviul meu, ci întotdeauna proclamă natura multivectorială a dezvoltării politicii externe a Moldovei, este destul de rezonabil. Moldova se află într-o poziție geopolitică foarte specifică. Vecinii Moldovei sînt foarte diferiți, cu sisteme politice diferite, cu orientări politice diferite. Mai mult, Igor Nikolaevici totdeauna, și a subliniat în mod repetat acest lucru, susține cooperarea deplină și strînsă cu Rusia, înțeleg perfect că aceasta este o cooperare reciproc avantajoasă, este realistă și pragmatică, deoarece istoric Rusia ca un stat mare este gata să ofere Republicii Moldova ca unui stat mic sprijin complet. Da, este un beneficiu reciproc, da, reciproc, dar foarte mult sprijin", a spus telejurnalistul.

Întreaga conversație cu Igor Dodon va fi lansată în curînd în cadrul programului autorului „Formula puterii”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?