X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mihai Popșoi va participa la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate de la Munich

15 feb. 09:28   Politică
1584 0

În perioada 16-18 februarie 2024, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi va participa la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate de la München.

Inițiată în 1963, conferința este un eveniment anual de nivel înalt și unul dintre cele mai importante forumuri pentru dezbateri și schimburi de opinii pe teme de actualitate și politici de securitate internațională.

Agenda ediției din acest an va include discuții pe marginea rolului Europei în securitate și apărare, consecințele războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, noi viziuni asupra ordinii globale, implicațiile schimbărilor climatice în materie de securitate și altele. Evenimentul va reuni peste 50 de șefi de stat și de guvern și mai mult de 100 de miniștri din întreaga lume.

În marja conferinței, vicepremierul Popșoi va avea o serie de întîlniri bilaterale cu omologi, parlamentari și șefi de organizații internaționale. Discuțiile vor viza aspecte de actualitate ale agendei internaționale, inclusiv vulnerabilitățile generate de contextul global actual, oportunitățile de fortificare a colaborării bilaterale, precum și parcursul european al țării noastre.

3
1
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?