Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Michalko: Nerespectarea angajamentelor față de UE va însemna pierdere de bani și timp

4 aug. 2018,, 11:45   Politică
2976 2

Peter Michalko, ambasador UE la Chișinău: “Fiecare neconformitate cu obiectivele agreate, înseamnă mai multe eforturi, care vor fi și mai costisitoare și vor cere mai mult timp.

Pentru asta, în fiecare situație, inclusiv că nu a fost respectată poziția Comisiei de la Veneția, dar și a noastră, noi cerem de la autorități să facă schimbări și să evite să încalce angajamentele.”

Michalko subliniază că Uniunea Europeană este înainte de toate un partener care așteaptă ca Moldova să își onoreze promisiunile.

“Relația noastră și Acordul de Asociere se bazează pe valori care ne sînt comune, despre care am pomenit că vrem ca ele sa fie respectate. Dacă are loc nerespectarea acestor valori, UE ca partener nu poate să nu se exprime. Sîntem vocali și spunem parerea noastra pe probleme și ce trebuie îndreptat, ca să ne putem mișca mai departe, mai repede.”

Ambasadorul ne atenționează că vom avansa cu greu în parcursul nostru european, dacă guvernarea va neglija avertizările partenerilor externi.

“Pînă la alegeri se mai face ce se mai poate în sensul reformelor și în sensul implimentării, pentru că fiecare zi care nu se lucrează pentru promovarea acestor schimbări, înseamnă că oamenii vor trebui să aștepte mai departe.”


Sistemul electoral a fost modificat în vara lui 2017, în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneția, care menționa că trecerea la votul mixt nu este recomandabilă, de vreme ce nu există consens în societate la acest subiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?