Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Michalko: Aşteptăm ca Chișinăul să găsească soluția pentru respectarea votului cetățenilor

16 iul. 2018,, 17:01   Politică
2694 0

Respectarea standardelor democratice şi a statului de drept au fost puse ca precondiţie politică pentru livrarea asistenţei financiare din partea UE, a declarat șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, în cadrul unui interviu recent.

El a precizat că votul locuitorilor capitalei trebuie respectat de autorități.

„Aşteptăm din partea autorităţilor să găsească soluţia care va respecta votul exprimat de către chişinăuieni”, a spus Michalko într-un interviu la Europa Liberă. Diplomatul european a amintit că această cerere a fost exprimată clara atît în declaraţia comună a şefei diplomației Uniunii Europene, Federica Mogherini, și comisarului european pentru extindere, Johannes Hahn, cît şi în rezoluţia Parlamentului European.

„Este un îndemn clar la o acţiune care este posibilă, pentru că toate instrumentele legislative sau administrative sînt în mîinile guvernării”, a spus Michalko.

Ambasadorul UE a respins criticile autorităţilor de la Chişinău care au afirmat că noua suspendare a asistenţei macrofinanciare ar fi „un ajutor” pentru opoziţie ca să cîştige alegerile parlamentare de la toamnă.


„Nimeni nu poate să spună că această suspendare a fost neaşteptată, dacă se ia în vedere că respectarea standardelor democratice şi a statului de drept au fost puse ca precondiţie politică pentru livrarea asistenţei”, a explicat ambasadorul european la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?