X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Michalko a comentat hotărîrea de a-l declara indezirabil pe Plahotniuc

24 ian. 2020,, 12:14   Politică
4414 0

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a spus că decizia Statelor Unite ale Americii de a-l declara indezirabil pe Vlad Plahotniuc a fost un semnal foarte important pentru lupta împotriva corupției din Republica Moldova.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii In PROfunzime cu Lorena Bogza, scire protv.md.

"Am văzut această decizie importantă și vom studia cu mare atenție acest caz. Fiecare dintre părți are procedurile proprii, dar asta este și am văzut cum a fost explicată această decizie și este un pas foarte important și un semnal foarte important și inclusiv în lupta împotriva corupției din Republica Moldova și cetățenii ei".

Întrebat ce urmări are această decizie, oficialul european a spus că decizia arată în mod clar cît de important este să existe și să continue adevărata luptă împotriva corupției.

"Pînă la plecarea lui Plahotniuc, partenerii de dezvoltare nu au putut lua niște măsuri mai drastice pentru a-l opri?", a întrebat moderatoarea emisiunii.


"Mereu, cînd am observat degradarea standardelor în privința democrației și lipsa luptei împotriva corupției am exprimat poziția noastră foarte clar. Pași concreți au început mult mai devreme. Cînd a fost vorba despre schimbarea sistemului electoral, am fost fermi pe poziția noastră. Am știut că vor fi consecințe".

Întrebat dacă Uniunea Europeană va urma decizia Statelor Unite ale Americii de a-l declara indezirabil pe Vlad Plahotniuc, șeful Delegației UE spune că: "acest lucru ține de considerațiile și procedurile pe fiecare parte. Și UE, și țările membre au posibilitatea de a lua măsuri, dacă ei consideră asta necesar. În cazul UE, există aceste posibilități cînd asta este relevant și este un proces destul de complex".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?