Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Michalko a comentat declarațiile lui Filat

6 aug. 2019,, 09:30   Politică
3860 1

Amabasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, a comentat declarațiile făcute de fostul premier Vlad Filat precum că ar fi făcut multe compromisuri, inclusiv în ceea ce ține de frauda bancară, la sugestia partenerilor externi, pentru a nu compromite parcursul european.

Michalko este de părere că responsabili de această situație sînt persoanele care au comis-o. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru dw.com, potrivit agora.md.

„Eu într-un fel m-am săturat de aceste practici de a pune responsabilitatea pe partenerii externi pentru fapte comise de către oameni concreți. Și, în acest mod, să se creeze impresia că nu a fost așa de mare vina celor care sînt de fapt de vină. Responsabilitatea este a celor care au comis aceste lucruri. Pot să vă asigur că nici UE sau partenerii externi nu au tolerat niște lucruri comise în mod criminal, a declarat diplomatul”, a declarat oficialul european.

În context, Michalko a subliniat că Uniunea Europeană întotdeauna a cerut ca frauda bancară să fie investigată, iar cei care au comis-o să fie aduși în fața justiției și să fie recuperați acești bani:

„Nu înțeleg ce presiune ar fi fost posibilă, pentru că au fost niște acte criminale, care au fost comise de persoane concrete. Aici nu există compromisuri. Nici în trecut, nici acum”.


În luna iulie fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat a oferit primul interviu după o perioadă de aproape patru ani de cînd se află după gratii. Fostul politician a povestit despre mai multe tîrguri politice produse pe timpul Alianței de Integrare Europeană 2, despre compromisuri, trădări, regrete și emoții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?