Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Michael Scanlan, decorat de președinte cu „Ordinul de Onoare”

8 aug. 2018,, 17:20   Politică
2646 1

Șeful statului a avut astăzi o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Michael Scanlan, şeful Misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Republica Moldova, informează Noi.md.

Igor Dodon și-a exprimat recunoștința pentru contribuția ambasadorului în promovarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean, atît pe plan bilateral, cît şi în formatul „5+2”. Demnitarul a reiterat că după alegerile parlamentare vor apărea șanse reale de soluționare a diferendului transnistrean.

Am apreciat eforturile depuse în vederea apropierii poziţiilor şi identificării soluţiilor de compromis în probleme ce au o importanţă majoră pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Pledez în continuare pentru demararea discuţiilor pe marginea chestiunilor de pe agenda de negocieri în formatul „5+2” privind elaborarea şi adoptarea unui statut juridic special pentru Transnistria cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a RM. Am menționat faptul că există șanse reale ca după alegerile parlamentare să fie întreprinși pași importanți în soluționarea diferendului transnistrean, a comunicat el.

De asemenea, Igor Dodon i-a mulțumit lui Michael Scanlan pentru asistența în promovarea funcționării autonomiei Găgăuze, conform Legii din 1994. Acesta i-a conferit șefului Misiunii OSCE „Ordinul de Onoare”.

”În semn de înaltă prețuire a meritelor în intensificarea dialogului politic și pentru contribuție la procesul de reglementare a problemei transnistrene întru păstrarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, am conferit, domnului Michael Scanlan, șef al Misiunii OSCE în Republica Moldova, „Ordinul de Onoare”, a mai menționat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?