Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Mesajul prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, cu ocazia Zilei Diplomatului

17 ian. 2021,, 12:09   Politică
6067 1

Prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Diplomatului:

Onorat corp diplomatic,

Dragi colegi,

Începînd cu anul 2015, în fiecare an, pe data de 17 ianuarie este sărbătorită Ziua profesională a diplomatului.

Cu o deosebită plăcere și onoare folosesc acest prilej pentru a-mi exprima profunda gratitudine pentru activitatea prodigioasă a diplomației moldovene, a tuturor colegilor atît din cadrul aparatului central al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, cît și din cadrul misiunilor diplomatice și consulare ale țării din străinătate.

Munca migăloasă, temerară și profesionistă, pe care o realizați pentru consolidarea profilului Republicii Moldova pe plan extern este înalt apreciată atît de comunitățile de moldoveni peste hotare, cît și de cetățenii din țara noastră.

Diplomația Moldovei a demonstrat în pofida provocărilor pandemiei un grad înalt de mobilizare și responsabilitate profesională, oferind asistență promptă zecilor de mii de conaționali, care au fost afectați în întreaga lume, precum și promovarea intereselor noastre naționale, în special pe fundalul direcționării asistenței și facilitării schimbului de informații cu partenerii noștri internaționali, atît de vitale în combaterea consecințelor COVID-19 și fortificarea sistemului național de sănătate.


Actuala criză a avut un impact și asupra vieților noastre private, prin urmare, cu deosebit respect transmit gîndurile de sinceră apreciere și membrilor familiilor, care V-au susținut în această perioadă complicată.

Dragi colegi,

Prioritatea absolută a politicii externe este conturată clar și pragmatic: Republica Moldova rămîne ferm ancorată în procesul de modernizare europeană, care este obiectivul principal al agendei interne și externe a țării.

Cu această frumoasă ocazie, în numele Guvernului și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vă doresc multă sănătate, noi realizări și aprecieri înalte a rezultatelor activității Dumneavoastră,

Cu deosebită considerație,

Aureliu CIOCOI

Prim-ministru interimar

Ministru interimar al afacerilor externe și integrării europene

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?