Mesajul Președintelui Republicii Moldova, adresat corpului diplomatic

10:30 // „Aveți tot sprijinul meu ca președinte să veniți cu idei inovatoare în ceea ce privește promovarea imaginii noastre și cum putem fi mai conenctați la scena internațională. Suceesul dvs este succesul Republicii Moldova”, a mai spus Maia Sandu.

În continuare, discuțiile dintre șeful statului și corpul diplomatic vor avea loc fără prezența presei.

10:25 // Șefa statului s-a referit și la importanța păstrării relațiilor bune cu Federația Rusă, unde se află mii de moldoveni.

”Voi depune personal eforturile pentru a avea o relație bună cu Rusia. Asta depinde nu doar de noi. Obiectivul nostru e să construim o relație reciproc respectuoasă și avantajoasă” a declarat Sandu.

10:20 // Sandu a declarat că ambasadele și consulatele Republicii Moldovei trebuie să aibă grijă de cetățenii noștri, iar un obiectiv important pentru corpul diplomatic trebuie să fie dezvoltarea relațiilor cu partenerii noștri externi.

Aceasta a menționat că trebuie să fie facilitate serviciile consulare pentru cetățenii aflați în afara țării.

”Rog reluarea acestui lucru pe care l-am început în 2019 pe cind eram prim-minitsru. Este absolut inadmisibil să divizăm cetățenii de unde trăiesc, în RM sau peste hotare, la est sau vest. Astfel de epitete nedemne folosite de politicienii falimentare trebuie stârpiteMă bucur să anunță să deblocăm relațiile cu vecinii noștri România și Ucraina. După o perioadă în care relațiile au fost înghețate am reușit să relansăm procesul de dialog politic cu aceste două țări prietene. Acum vom avea foarte mult de lucru pentru ca acest dialog politic să dea cît mai multe roade. Cred că acest partenerial transfrontalier poate aduce beneficii cetățenilor țărilor noastre. Trebuie să depunem eforturi maxime să identificăm pentru a construi cît mai multe poduri: diplomatice, culturale, energetice, feroviare ș.a.”, a mai spus Sandu.

10:15 // ”Este foarte important să promovăm proidusele din țara noastră. Avem produse de foarte bună calitate, promovarea acestor exporturi înseamană crearea locurilor de muncă la noi acasă. Vreau să vă spun că nici un stat nu a reușit să devină un stat stabil și prosper fără o diplomație economică”, a mai spus Sandu.

10:10 // Maia Sandu a adresat un mesaj corpului diplomatic prin care a cerut să fie oprite schemele corupționale în cadrul misiunilor diplomatice.


”Schemele corupționale trebuie să dispară. Opriți-vă acum, cît încă nu este prea tîrziu”, a declarat Sandu.

10:03 // ”Anul acesta imi doresc să începem o pagina nouă în istoria RM. Este o bună oportunitate să reflectăm asupra rolului nostru ca țară, să ne cunoaștem mai bine pentru ca împreună să promovăm interesele RM”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a dorit succes corpului diplomatic.

”Politica externă începe cu realitățile interne. Pe parcursul mai multor ani ați fost nevoiți să reprezentanți o țară despre care s-a vorbit în mare parte doar de rău. Este extrem de dificil să îți promovezi țara în astfel de condiții”, a mai spus Sandu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load