Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Mesajul președintelui Parlamentului: ”La 30 de ani de independență, vreau ca tinerii noștri să rămînă acasă”

27 aug. 2021,, 12:48   Politică
2448 12

La 30 de ani de independență, președintele parlmentului Republicii Moldova își dorește ca tinerii să rămînă acasă.

Cu acest mesaj, Igor Grosu a venit pe apgina sa de facebook.

”Dragi prieteni,

Stimați cetățeni, La Mulți Ani! Astăzi, Republica Moldova împlinește 30 de ani.

Îmi place ziua de 27 august, pentru că în această zi sîntem împreună, indiferent de unde ne aflăm în acest moment. Suntem cu toții Republica Moldova. Fără dvs., cei care ascultați și priviți acum, n-ar fi nimic.


Statul independent și suveran Republica Moldova a fost construit de femei puternice și bărbați curajoși - cu muncă grea, cu ajutor reciproc, cu voință, curaj și optimism. Firește, fiecare din dvs. aveți întrebări, reproșuri și speranțe legate de anii de independentă a țării noastre.

Ne confruntăm cu provocări majore în justiție, economie, securitate, sănătate, mediu. La 30 de ani de independență, Moldova abia învață să fie un stat - un stat tînăr, cu instituții fragile, în plină formare, care trebuie consolidate și dezvoltate.

După atîtea eșecuri, cred cu tărie că măcar acum, la 30 de ani, vom construi un stat pentru oameni, pentru toți oamenii, indiferent de etnie sau limbă vorbită.

Dar pentru asta, avem nevoie de o transformare, de o schimbare la care trebuie să participăm cu toții, fiecare cetățean, pentru a trăi în țara noastră în siguranță, stabilitate, bunăstare și respect.

În criza pandemică prin care trecem am demonstrate că putem să unim forţele pentru a lupta cu molima. Chiar dacă bătălia încă nu este cîştigată, iar COVID-19 atacă în valuri, pandemia poate fi învinsă doar prin efortul nostru comun. De aceea, în aceste momente festive, toată gratitudinea noastră merge spre lucrătorii medicali şi sociali, care au fost în prima linie în toate aceste momente grele. Totodată, gîndurile noastre se îndreaptă spre familiile care și-au pierdut rudele în acest an complicat pentru noi toţi.

La 30 de ani de independență, vreau ca tinerii noștri să rămînă acasă, să investească în țara noastră. Vreau ca tinerii noștri să prețuiască munca, modestia, grija față de comunitate și mediu, respectul față de lege și lucrul în echipă. Pentru aceasta, avem nevoie de implicarea fiecărui cetățean, a fiecărei familii. Fac apel la toți oamenii care țin la țara noastră, să se implice. Doar cu ajutorul vostru, cu participarea fiecăruia dintre voi, putem transforma aspirațiile noastre în schimbări reale. Dragi prieteni, vă doresc sincer tuturor o sărbătoare minunată de 27 august! Succesul Republicii Moldova este succesul fiecărui cetățean.

Doar împreună sîntem Republica Moldova!”, a declarat Grosu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?