X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Mesajul premierului român după învestirea Guvernului Gavrilița

6 aug. 2021,, 17:40   Politică
3263 2

Florin Cîțu, prim-ministrul României, a urat mult succes noului Guvern al Republicii Moldova, care a primit, astăzi, votul de învestitură, la Chișinău. Într-un mesaj, acesta dă asigurări că va fi un partener în toate demersurile.

„Vom sprijini toate eforturile doamnei prim-ministru Natalia Gavrilița și ale Cabinetului său, îndreptate spre aprofundarea reformelor, consolidarea statului de drept și a parcursului european. Așa cum am arătat în scrisoarea de felicitare pe care tocmai am semnat-o, astăzi, pentru doamna prim-ministru, sîntem pregătiți să începem imediat să lucrăm pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Găsiți în Guvernul României și în mine, personal, un partener angajat deplin în demersurile pentru toate aceste direcții”, a scris Cîțu pe pagina sa de Facebook, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Maia Sandu a semnat la 6 august decretul de numire a Guvernului Gavriliță, după ce acesta a depus jurămîntul și a obținut și votul de încredere din partea deputaților.

Programul de activitate al Guvernului ”Moldova vremurilor bune” conține următoarele direcții prioritare de activitate: justiție și anticorupție; economie și antreprenoriat; infrastructură și dezvoltare regională; sănătate; protecție socială și muncă; finanțe publice; agricultură; protecția mediului; administrație publică și autonomie locală; educație și cercetare; cultură; tineret și sport; mass-media liberă; politici pentru diasporă; politică externă; afaceri interne; securitate și apărare; reintegrarea țării.

În conformitate cu articolul 98 din Constituție, Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor aleşi. În baza votului de încredere acordat de Parlament, Preşedintele Republicii Moldova numeşte Guvernul. Acesta îşi exercită atribuţiile din ziua depunerii jurămîntului de către membrii lui în faţa șefului statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?