COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mesajul premierului Chicu de Ziua Internațională a democrației

La Guvern a avut loc ședința Consiliului național pentru drepturile omului. Prim-ministrul a declarat că domeniul drepturilor omului este unul prioritar pe agenda Guvernului:

„Azi este Ziua Internațională a democrației. Putem vorbi despre o democrație veritabilă în Republica Moldova atunci cînd sînt asigurate pe deplin drepturile omului”.

La începutul acestui an, Republica Moldova a fost evaluată în cadrul celei de-a 75-a sesiune a Comitetului ONU privind eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor (CEDAW).

Printre cele mai importante observații ale Convenției ONU se numără: accesul la justiție, participarea egală la viața politică și publică, angajarea în cîmpul muncii, beneficii sociale și economice, sănătate, educație și altele.

În octombrie 2021 țara noastră urmează să prezinte Raportul în contextul celei de-a treia evaluări periodice universale. Asta presupune o evaluare comprehensivă și multidimensională a statului privind acțiunile întreprinse pentru a îmbunătăți situația în domeniul drepturilor omului conform angajamentelor asumate.


La evenimentul de azi, prezidat de Ion Chicu, a participat întregul Cabinet de miniștri, reprezentanți ai ONG-urilor, precum și șefa oficiului ONU pentru drepturile omului din Moldova, Beatrix Ferenci.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load