Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Mesajul lui Nicu Popescu în urma cutremurului puternic din Turcia

6 feb. 09:15   Politică
2628 0

În urma cutremurului puternic produs în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, vicepremierul Nicu Popescu a adresat un mesaj, prin care exprimă sincere condoleanțe familiilor victimelor, exprimîndu-și speranța pentru recuperarea cît mai grabnică a răniților.

Un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea de moment evaluată de USGS la 7,8 s-a produs luni dimineaţă devreme, la adîncimea de 17,9 de kilometri, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, aflată în apropiere de graniţa cu Siria, anunţă CNN.

Regiunea sudică Gaziantep este unul dintre principalele centre industriale şi de producţie ale Turciei şi se învecinează cu Siria. În zonă se află, de asemenea, numeroşi refugiaţi.

Jurnalistul Eyad Kourdi, care locuieşte în oraşul Gaziantep, a declarat pentru CNN că au avut loc pînă la opt replici “foarte puternice” în mai puţin de un minut de la producerea cutremurului iniţial cu magnitudinea de 7,8, ceea ce a făcut ca lucrurile din casă să cadă la pămînt.


Reamintim că telefoanele de urgență ale misiunilor diplomatice și consulare ale Republicii Moldova în Turcia sînt:

+905359830173​

+905386872101

0
0
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?