Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mesajul lui Igor Dodon cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități

3 dec. 2020,, 09:21   Politică
3318 3

Anual, la 3 decembrie, alături de comunitatea mondială, consemnăm Ziua internațională a persoanelor cu dezabilități. Instituită în 1992 prin rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite, aceasta are scopul de a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă semenii noștri cu nevoi speciale.

Cu acest prilej, președintele țării în exercițiu, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare tuturor persoanelor cu dizabilități.

„Odată cu ratificarea Convenției Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități, Republica Moldova a pășit ferm pe calea reformelor cuprinzătoare în acest domeniu, asumîndu-și responsabilitatea protejării intereselor acestei categorii a populației. Astfel, factorii de decizie și societatea noastră trebuie să depună eforturi conjugate pentru respectarea drepturilor și libertăților persoanelor cu nevoi speciale, întrucît doar așa putem contribui la făurirea unui viitor bazat pe egalitate și demnitate umană.

Este important ca fiecare cetățean al statului nostru să trăiască în pace și bunăstare, să-și pună în valoare talentul și priceperea și să privească încrezător spre ziua de mîine. În acest sens, vom promova în continuare politicile de incluziune socială, de înlăturare a inegalității și discriminării, de asigurare a accesului neîngrădit la educație și de participare deplină și efectivă a persoanelor cu dizabilități la viața socială, economică, politică și culturală a țării.

Cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor cu dezabilități, exprim sentimente de profundă admirație pentru curajul, înțelepciunea, dăruirea de sine, răbdarea și optimismul persoanelor cu nevoi speciale. Realizările lor sînt dovada unor calități spirituale deosebite, a unei voințe puternice și a iubirii față de tot ce este frumos în lume.

Împreună cu alese urări de bine, doresc tuturor multă sănătate, prosperare, liniște sufletească și speranțe împlinite”, se arată în mesaj.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?