Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Mesajul lui Dodon pentru cetățenii nemulțumiți de condițiile din spitale

7 apr. 2020,, 13:14   Politică
6329 7

Șeful statului s-a adresat astăzi pacienților spitalizați cu Covid-19, care au denunțat pe rețelele de socializare, condițiile proaste din spitalele din țară.

Igor Dodon a ținut să explice că situația atestată astăzi în instituțiile spitalicești este rezultatul activității guvernelor din ultimii 10 ani și că de acest lucru trebuie să fim conștienți cu toții. Declarația a fost făcută în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate.

„Stimați concetățeni, vă înțeleg că doriți condiții mai bune, nimeni nu are dreptul să vă critice. Dar, haideți să recunoaștem că ceea ce s-a întîmplat în ultimii 10 ani în sistemul medical a dus la situația de astăzi. Amintesc despre unele reforme de lichidare a spitaleleor raionale, de fuzionare a spitalelor, mulți deștepți au fost care spuneau că nu ne trebuie spitale raionale. Dar situația este așa cum este. Gestionăm această criză așa cum putem.

Chiar în aceste condiții reușim să facem față nu mai rău, chiar poate mai bine decît unele țări care erau mai sus în clasament ca noi”, a punctat Dodon.

Șeful statului a mai menționat că abordarea trebuie și va fi schimbată, astfel încît dezvoltarea sistemului medical va deveni o prioritate a autorităților pe termen lung.


„Ce se întmplă acum în întreaga lume, ne face să ne schimbăm abordarea față de sistemul medical. Am cerut Guvernului să vină cu o strategeie nouă de dezolvatare a sistemului medical în Moldova începînd cu instituția medicului de familie, spitale raionale, regionale, naționale. Vom realoca miljoloce suplimentarea pe viitor. Această va fi una din prioritățile statului”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?