Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Mesajul europarlamentarului pentru Veronica Dragalin, care și-a început activitatea la PA

1 aug. 2022,, 13:54   Politică
3084 0

Europarlamentarul Siegfried Mureșan i-a urat mult succes Veronicăi Dragalin cu nouă să funcție. Acesta susține că misiunea noului procuror-șef va fi una extrem de importantă, iar accelerarea luptei anticorupție, asigurarea statului de drept și justiție puternică și independența sînt printre cele mai importante lucruri pe care oamenii le așteaptă de la autoritățile de la Chișinău, de fapt care sînt și cele mai importante condiții enunțate de Comisia Europeană în avizul din 17 iunie privind acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova.

„Cu cît Republica Moldova va realiza mai multe progrese în viitorul apropiat în lupta anticorupție, cu atît oamenii vor avea mai multă încredere în autoritățile de la Chișinău. În același timp, ritmul de integrare europeană al Republicii Moldova este strîns legat de rezultatele în lupta anticorupție. De aceea, noul procuror-șef are nevoie de tot sprijinul autorităților de la Chișinău, dar și al partenerilor europeni, pentru a îndeplini aceste obiective”, a scris Siegfried Mureșan pe rețelele de socializare, transmite protv.

Europarlamentarul a adugat că Parlamentul European, va continuă să ofere Republicii Moldova tot sprijinul nostru pentru implementarea reformelor în domeniul justiției și pentru lupta anticorupție, iar Veronica Dragalin, un procuror cu astfel experiență este exact ceea de ce avea nevoie Republica Moldova acum.

Astăzi, noul șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, care astăzi își începe activitatea a fost prezentată angajaților. La eveniment au fost prezenți președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, procurorul general interimar, Dumitru Robu, dar și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?