Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Mesajul de Revelion al prim-ministrului R. Moldova, Natalia Gavrilița

31 dec. 2021,, 21:31   Politică
2604 16

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Revelionului.

Natalia Gavrilița a făcut o totalizare al anului 2021 și a relatat despre oportunitățile pe care le are Moldova în 2022.

„Dragi concetățeni,

Se apropie de final un an plin de evenimente. Au fost de toate - și bune, și rele. Pe cele rele le cunoaștem - pandemia, criza prețurilor, instabilitatea internațională. Dar pentru că sînt de fire optimistă, vreau să îmi aduc aminte de cele bune din anul care trece.

În pofida crizelor, Moldova cunoaște în acest an o creștere economică robustă, cu o prognoză de creștere a produsului intern brut de 10% în termeni reali.


Un merit aici aparține domeniului agricol - am avut un an agricol aproape ideal, iar seceta din alte părți ale lumii a ridicat prețurile, ceea ce a permis producătorilor noștri să cîștige binemeritat sume mai mari decît planificau.

sînt și alți factori ai acestei creșteri - productivitatea muncii și consumul au crescut, iar țara a reușit să atragă finanțări externe generoase pentru perioada care vine, ceea ce a creat optimism pentru investitori și sistemul financiar.

În anul 2022 îmi doresc în primul rînd, pace și stabilitate. În al doilea rînd, să scăpăm de pandemie și să avem vreme bună. În al treilea rînd, să reușim ce ne-am pus în gînd și să băgăm hoții la închisoare, să confiscăm averile acumulate din furt și să continuăm relansarea economiei atrăgînd talente, antreprenori, investiții, finanțare în Moldova.

Și îmi doresc ca aceste schimbări să fie în pas cu transformarea morală de care are nevoie țara noastră pentru a asigura un viitor mai bun noilor generații.

Întreaga omenire trece prin mari transformări. Guvernele multor țări au înțeles că trebuie schimbate abordările pentru a trece la o economie durabilă.

Moldova are șansa să fie pe val în acest proces de transformare. Pentru economia viitorului agricultura, energia verde, domeniul IT, producția industrială nepoluantă, inovațiile, educația, sănătatea și industriile creative vor fi extrem de importante.

În toate aceste domenii avem un potențial uriaș. În toate aceste domenii sîntem poziționați bine pentru a atrage investiții și genera exporturi.

Îmi doresc ca anul 2022 să fie bun cu noi, să fie un an în care să lucrăm, să învățăm, să ne bucurăm de cei dragi, să cîștigăm mai mult, să cheltuim mai cumpătat, să investim în ceea ce dă roade și să avem încredere unii în alții.

Sărbători fericite și La mulți ani!”, se arată în mesajul premierului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?