Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Mesaj de la Bruxelles pentru oficialii moldoveni: "Acesta va fi primul act al credibilității dumneavoastră"

24 iul. 2019,, 16:40   Politică
2021 0

Noul președintele al Parlamentului European, David-Maria Sassoli, a fost invitat să efectueze o primă vizită oficială în R.Moldova, comunică Noi.md.

Invitația a fost lansată în cadrul întrevederii comune a premierului Maia Sandu și a spicherului Zinaida Greceanîi cu oficialul european. Părțile au discutat despre ultimele evoluții în dialogul cu Uniunea Europeană și prioritățile politicii interne și externe a țării.

Sandu a vorbit despre promovarea oamenilor onești în funcțiile-cheie din sistemul executiv, lupta împotriva corupției, reformarea sistemului de drept, dar și investigarea fraudei bancare, asigurarea independenței justiției și mass-mediei, care să garanteze consolidarea Republicii Moldova drept un stat democratic și un partener de încredere.

La rîndul său, președintele Parlamentului European a confirmat sprijinul UE pentru ca Republica Moldova să implementeze cu succes agenda europeană asumată.

„Trebuie să demonstrați că aveți un sistem politic pluralist și acesta va fi primul act al credibilității dumneavoastră”, a adăugat Președintele Sassoli.


La finalul întrunirii, premierul a lansat o invitație la Chișinău către președintele Parlamentului European, pe care David-Maria Sassoli a acceptat-o, spunînd că va vizita Republica Moldova în curînd.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?