X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Memorandumul de înțelegere dintre ministerele de Externe ale R. Moldova și Lituaniei, semnat la Chișinău

10 dec. 2021,, 16:00   Politică
3022 1

Memorandumul de înțelegere dintre ministerele de Externe a Republicii Moldova și Lituaniei a fost semnat vineri, 10 decembrie, la Chișinău. Anunțul a fost făcut de premierii celor două țări, Natalia Gavrilița și Ingrida Šimonytė, într-o conferință de presă.

De asemenea, Ingrida Šimonytė a menționat că Lituania va aloca R. Moldova 350 de mii de euro pentru implementarea Memorandumului, scrie tv8.md

„Lituania rămîne un susținător puternic al Republica Moldova, iar vizita mea la Chișinău demonstrează acest lucru. Implementarea reformelor europene în țară înseamnă multă muncă, dar este important și sprijinul societății. Aștept cu nerăbdare întîlnirile de astăzi cu președintele țării, Maia Sandu, și cu Igor Grosu, președintele Parlamentului”, a declarat prim-ministra Lituaniei.

Natalia Gavrilița a adus mulțumiri Guvernului Lituaniei pentru sprijinul acordat R. Moldova.

„Vreau să mulțumesc Lituaniei pentru sprijinul acordat țării noastre în dialogul cu Uniunea Europeană. Prin intermediul Guvernului de la Vilnius se dezvoltă și trio-ul asociat – Moldova, Georgia și Ucraina. sîntem în proces de negociere a declarației comune a summit-ului parteneriatului estic din 15 decembrie. Ne dorim includerea în textul acestui document a unei componente politice puternice, care ar reflecta aspirațiile noastre europene”, a spus premierul R. Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?