Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Membru al Parlamentului European: La ce bun Moldovei să cedeze suveranitatea sa "birocrației" UE?

24 sep. 2018,, 16:50   Politică
4201 8

Dacă Republica Moldova dorește să aibă succes, nu trebuie să se încurce în "birocrația" Uniunii Europene, cedînd Bruxelles-ului suveranitatea și autoritatea sa.

Această opinie a fost exprimată de către deputatul Parlamentului European din partea Marii Britanii, Nathan Jill, care a vorbit la Forumul Economic Moldo-Rus din Chișinău, notează Noi.md.

El a calificat ca fiind foarte ciudat faptul că politicienii moldoveni care au suveranitate și autonomie deplină pentru gestionarea națiunii lor doresc să le transfere autoritatea lor birocraților aleși de la Bruxelles. Asta în momentul în care una dintre cele mai mari economii ale lumii decide să se retragă din UE.

Nathan Jill a menționat că SUA, China și Japonia, care nu fac parte din UE, întrețin cu succes relații comerciale cu Europa.

„Moldova poate face același lucru. Singurii politicieni care au beneficii de la UE sînt politicienii UE, așa este construit sistemul. Ei vor negocia nu în favoarea Moldovei. I-aș îndemna pe moldovenii să se întrebe: dacă politicienii voștri insistă pe aderarea la Uniunea Europeană, cui i-ar conveni acest fapt?... Vreți ca birocrații de la Bruxelles să elaboreze programe pentru fermierii voștri fără să calce pe pămîntul vostru? Ei vor decide ce este bun pentru poporul vostru. Va trebui ca voi să fiți împotriva Rusiei și să-i aplicați sancțiuni. În schimb, UE nu vă va oferi partenerii săi așa cum o face Rusia”, a spus el.


„Medicii, profesorii, inginerii voștri vor merge la Londra sau la Frankfurt pentru a lucra acolo ca chelneri sau măturători. Cu granițele deschise, exodul va fi și mai grav. Națiunea este poporul său. Dacă vă pierdeți populația, nu aveți viitor. Voi produceți vinuri minunate, dar credeți că veți putea concura cu Italia, Spania? Nu, desigur, deoarece în UE funcționează un sistem de protecționism al piețelor sale. Fermierii moldoveni au deja probleme după semnarea Acordului de asociere, deoarece fermierii francezi nu vă permit să intrați pe piața lor”, a subliniat deputatul Parlamentului European.

Potrivit acestuia, poziția Republicii Moldova din punctul de vedere al Uniunii Europene este, în multe privințe, complicată. „Pe de o parte republica respinge multe valori europene, se creează o mulțime de iluzii, se depun eforturi mari pentru a reduce la tăcere presa, mașina de propagandă nu cunoaște limite. Pe de altă parte, aveți posibilitatea să faceți schimburi cu toate țările și să atingeți prosperitatea”, a declarat Nathan Jill.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?