Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Membrii CEC Găgăuzia, aduși la CNA să monitorizeze procesul de desigilare a plicurilor cu listele electorale

19 mai. 2023,, 12:32   Politică
2579 0

Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție vine cu precizări cu privire la procedura de examinare a listelor electorale, ridicate în cadrul dosarului de corupere a alegătorilor și finanțarea ilegală a unei formațiuni politice, transmite Noi.md

În prezent, la sediul Centrului Național Anticorupție are loc procedura de desigilare și examinare a plicurilor cu listele electorale în prezența a trei membri ai CEC Găgăuzia, inclusiv a șefei Comisiei, și a avocatului CEC. De asemenea, CNA a pus la dispoziția membrilor CEC un interpret pentru asigurarea traducerii în limba rusă.

Se fac copii ale acestor liste, iar după încheierea procedurii toate plicruile cu listele sigilate vor fi restituite Curții de Apel Comrat.

Procesul de desigilare a plicurilor a fost documentat, cu ulterioara atașare a imaginilor la cauză. La această etapă, niciunul dintre participanți nu a avut obiecții la desfășurarea procesului, anunță CNA.

Potrivit sursei, acțiunile efectuate de CNA, sub conducerea Procuraturii Anticorupție, nu afectează, la momentul actual, în niciun mod procesul judiciar de validare a alegerilor.

1
1
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?