Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Membrii blocului electoral ACUM au protestat la sediul ANRE

3 dec. 2018,, 15:31   Politică
3264 5

Reducerea tarifele la căldură și micșorarea prețurilor-plafon la comercializarea benzinei – asta au cerut reprezentanții blocului electoral ACUM, astăzi, în cadrul unui protest organizat la sediul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Potrivit lor, reducerea prețului la căldură cu circa 15% urma să se producă încă la începutul anului, dar este tărăgănată.

„În martie 2018 ANRE a redus tariful la gaze cu 19,6% pentru centralele electrice care produc energie din gaze naturale. Întrucît în costul de producere a agentului termic, generat de SA „Termoelectrica”, componenta de procurare a gazelor naturale constituie 77%, micșorarea tarifelor la gaze ar fi trebuit să contribuie la reducerea costurilor de producere a energiei termice cu aproximativ 15%. Respectiv, logic, tariful la căldură trebuia micșorat la fel, din martie”, se arată în declarația blocului electoral ACUM.

Totodată, protestatarii spun că există condiții pentru reducerea prețurilor și la combustibil. Potrivit lor, în Republica Moldova, companiile petroliere se bucură aproape de cel mai mare adaos comercial din Europa – de 3,25 lei sau 0.16 EUR la litru.

”În acest context, cerem ca ANRE să se conformeze legii și să convoace imediat ședințe publice cu participarea experților din societatea civilă și a reprezentanților sectorului asociativ, în cadrul cărora să reducă tarifele la căldură și să micșoreze prețurile-plafon la comercializarea benzinei și motorinei, inclusiv prin micșorarea marjei comerciale a operatorilor din piața produselor petroliere”, se arată în declarație.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?