Medvedev a discutat situația din Moldova cu Grecianîi și membrii delegației din Parlament

Medvedev a discutat situația din Moldova cu Grecianîi și membrii delegației din Parlament

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu prim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Medvedev. 


Președintele Parlamentului a subliniat că după formarea majorității parlamentare și instituirea Guvernului, Republica Moldova promovează o relație echilibrată și optează pentru o colaborare pragmatică în interesul Republicii Moldova. Zinaida Greceanîi a declarat că majoritatea parlamentară are un puternic suport din partea societății și acest lucru va impulsiona restabilirea parteneriatului strategic cu Federația Rusă pe toate dimensiunile de colaborare. 


Părțile au discutat despre nevoia relansării relațiilor moldo-ruse pe toate dimensiunile. Oficialii au punctat problemele de pe agenda bilaterală care urmează să fie soluționate în următoarea perioadă. 


Prim-ministrul Federației Ruse a exprimat deschidere pentru rezolvarea problemelor acumulate și a urat autorităților succes în atingerea aspirațiilor anunțate.


La întrevedere a participat vicepremierul Guvernului Federației Ruse, Dmitri Kozak, reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.


Din componența delegației Parlamentului Republicii Moldova fac parte vicepreședinții Parlamentului Ion Ceban și Alexandru Slusari și secretarul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, deputatul Oazu Nantoi.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load