X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Măsurile propuse de PAS, în contextul crizei de sănătate publică

25 mar. 2020,, 15:49   Politică
3180 2

Partidul Acțiune și Solidaritate a transmis o scrisoare prim-ministrului Ion Chicu, prin care propune un set de acțiuni imediate, pornind de la gravitatea crizei de sănătate publică.

Primul set de măsuri ține de protejarea oamenilor în vîrstă și a persoanelor cu dizabilități care beneficiază de îngrijire la domiciliu, dar și a celor care nu au sprijin familial. PAS propune ca statul, utilizînd mijloacele financiare ale Fondului de susținere populației, să le ofere pachete alimentare cel puțin de două ori pe lună.

Un alt set de măsuri ține de protejarea și motivarea lucrătorilor medicali. PAS cere majorarea salariului personalului medical și non-medical implicat în tratarea pacienților cu Covid-19. Totodată, trebuie considerată trecerea în regim de urgență la modul de consultare prin telefon a pacienților de către medicii de familie, recomandă formațiunea.

În condițiile de criză în care se află țară, e necesară și acordarea de asistență dministrației publice locale. Formațiunea propune să fie majorat numărul de polițiști pentru situațiile cînd un polițist e responsabil de cîteva sate. Să fie majorat salariului lucrătorilor și asistenților sociali, pe perioada crizei,
pentru risc profesional sporit.

Pentru a ajuta moldovenii aflați în dificultate în afara țării, formațiunea propune să fie sporit personalul consular și implicați voluntari pentru
funcționarea neîntreruptă a liniilor urgente la ambasadele și consulatele R. Moldova în străinătate.


Un alt de acțiuni vizează susținerea mediului de afaceri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?