Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Măsuri de responsabilizare a administratorilor autorizați, votate în lectură finală de Parlament

28 iul. 2022,, 10:52   Politică
3050 0

Deputații au aprobat, în a doua lectură, un proiect de lege, care are scopul de a perfecționa prevederile în materia răspunderii disciplinare a administratorilor autorizați. Modificările legislative sînt necesare, întrucît, în prezent, legislația din domeniu are diverse lacune, care aduc prejudicii economiei naționale și bugetului de stat.

Printre principalele prevederi ale documentului figurează extinderea subiecților care vor avea dreptul să sesizeze Comisia de autorizare și disciplină în privința faptelor ce pot constitui abateri disciplinare ale administratorilor autorizați.

De asemenea, va fi uniformizat de prescripție pentru aplicarea sancțiunilor disciplinare în privința administratorilor. Astfel, sancțiunile vor putea fi aplicate în termen de 3 ani de la data săvîrșirii tuturor abaterilor disciplinare.

Totodată, documentul stipulează o formulare mai clară a abaterilor disciplinare săvîrșite de către administratorii autorizați și extinderea cercului de sancțiuni disciplinare, care pot fi aplicate. Astfel, va fi inclusă suspendarea de pînă la un an sau retragerea licenței, în funcție de gravitatea faptelor săvîrșite de către administratorii autorizați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?