X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Marșul Centenar trezește îngrijorare în rîndul deputaților

16 mar. 2018,, 11:38   Politică
6936 14

Socialiștii au cerut astăzi audierea conducerii SIS și a MAI în legătură cu organizarea așa-numitului Marș Centenar, preconizat pentru ziua de 25 martie la Chișinău, notează Noi.md.

Autorii demersului au vrut să afle în ce măsură organele de forță sînt pregătite să stopeze eventualele tulburări stradale, în cazul în care manifestațiile pașnice vor degenera.

„Vrem să aflăm ce acțiuni vor fi întreprinse pentru respectarea și menținerea ordinii publice, pentru protejarea independenței și suveranității Republicii Moldova. Săptămîna viitoare poate fi tîrziu”, a precizat deputatul PSRM Grigore Novac.

Liberalii au criticat propunerea, acuzîndu-i pe socialiști de faptul că recurg la intimidarea aleșilor locali care promovează unionismul.

Cu un apel la calm atît la adresa deputaților, cît și a societății per ansamblu a venit președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.


„Se vede că deja se încing spiritele. Mă adresez celor care organizează această manifestare, dar și care o să se folosească de asta pentru a se împotrivi și mai mult. Timpul o să treacă și noi o să ajungem să culegem roade proaste din toată situația asta. Vă rog și pe unii, și pe alții să nu exagerați și nu implicați Moldova în acest conflict, să nu chemați oamenii să se cațăre pe baricade. Avem nevoie de coeziune națională”, a declarat Diacov.

Poziția lui Diacov a fost susținută și de liderul PCRM, Vladimir Voronin, care a precizat că deputații, întîi de toate, trebuie să dea dovadă de un comportament exemplar.

„În cazul ăsta îi dau dreptate lui Diacov. Eu am trecut prin toate astea încă din ’89 nu mai trebuie să trec încă o dată. De aceea, haideți să fim responsabili. Măcar Parlamentul să fie exemplar pe această dimensiune”, a reacționat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?