Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Marina Tauber va afla astăzi dacă va fi eliberată

16 aug. 2022,, 09:03   Politică
2728 0

Marina Tauber, deținută în penitenciarul N 13, va afla astăzi dacă va fi eliberată sau i se va prelungi arestul după gratii. O decizie urmează să fie luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Hotărîrea urma să fie pronunțată încă vinerea trecută, dar procurorul de caz a cerut amînarea ședinței. Avocații au depus o cerere de revocare a arestului preventiv și aplicarea unei măsuri non-privative de libertate.

În data de 30 iulie, Judecătoria Chişinău, oficiul Ciocana, a admis demersul procurorilor anticorupţie şi au eliberat mandat de arestare pe numele deputatei Tauber pe un termen de 30 de zile, scrie Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Procurorii i-au înaintat Marinei Tauber învinuirea pe două capete de acuzare – acceptarea cu bună ştiinţă a finantării partidului din partea unui grup criminal organizat şi falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Şor.

Pe 26 mai, Parlamentul a aprobat cererea înaintată de către procurorul general interimar, Dumitru Robu, privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare Marinei Tauber. În aceiaşi zi, deputata a fost reşinută pentru 72 de ore.


Numele Marinei Tauber se regăsește în raportul Kroll 1, numărîndu-se printre persoanele care ar fi beneficiat în urma fraudei bancare.

Pe 16 septembrie 2019, Marina Tauber a fost reținută în orașul Orhei, la cîteva ore după ce Parlamentul a votat ridicarea imunității pentru Marina Tauber și colega ei de partid, Reghina Apostolov.

Pe 2 octombrie 2020, Tauber și Apostolov au fost scoase de sub urmărire penală în dosarul în care erau bănuite de complicitate la furtul miliardului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?